PKN
Protestantse wijkgemeente Schiebroek
 
Wie zijn wij... Wie zijn wij...

Wij zijn een levendige, muzikale protestantse gemeente met een open houding. De Bijbel is onze bron van inspiratie. Aangesproken door de hoopvolle, bevrijdende stem die daar klinkt, houden wij de lofzang gaande. Iedereen is altijd welkom, uit welke kerkelijke of onkerkelijke achtergrond dan ook, gelovig of ongelovig. Wij zijn met elkaar verbonden en willen ook aanwezig zijn voor mensen om ons heen, in de wijk en de stad.

De zondagse diensten beginnen om 10.00 uur. Daarin is er ook altijd een moment met de kinderen. We komen samen in de Goede Herderkerk, gelegen in de vijver aan het Kastanjeplein: een herkenningspunt voor allen die Schiebroek binnenkomen.

Wij zijn blij dat, naast de vele ouderen die aan onze gemeente verbonden zijn, ook jongeren zich bij ons thuis voelen en actief betrokken zijn.

Samen met de predikanten en de cantor-organist zijn er vele vrijwilligers werkzaam. Jaarlijks wordt er een scala aan activiteiten en kringen aangeboden, variërend van catechese voor de jongeren (met jaarlijks een kampweekend) tot kringen voor twintigers en dertigers, leerhuizen, maar ook 'samen aan tafel', enzovoort.

Kortom, een bruisende gemeenschap!
 

 
Het ontstaan van de wijkgemeente Het ontstaan van de wijkgemeente

De Protestantse wijkgemeente Schiebroek is één van de zes wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand te Rotterdam.

lees meer »
 
Predikanten Predikanten
De Protestantse wijkgemeente Schiebroek is niet langer vacant! 
Begin maart is ds. Marco Visser bevestigd als dominee van onze wijkgemeente.
In Onderweg van februari is hij met zijn gezin uitgebreid aan ons voorgesteld. Contact kunt u met hem opnemen via de tab Contactformulier (hier links) maar ook via onze Nieuwsbrief zijn contactgegevens terug te vinden.
Bijstand in het pastoraat wordt verleend door ds. Lourens (L.) de Jong.
 
 
Pastoraal meldpunt Pastoraal meldpunt
Het Pastoraal meldpunt is bereikbaar per telefoon onder nummer 06 2425 9234 en per mail via pastoraal.meldpunt@goedeherderkerk‐schiebroek.nl
De telefoon of mail wordt bij toerbeurt door Ada Bluemink en Nel van Dijk beantwoord.

Het pastorale meldpunt zorgt ervoor dat er binnen onze wijkgemeenten snel contact kan zijn als hulp geboden is en…. niet onbelangrijk, een verlichting is van de taak van de predikanten .
In overleg met de predikanten zal er actie worden ondernomen. Meestal zal het er toe leiden dat een lid van de bezoekgroep zich over deze melding zal ontfermen. 
lees meer »
 
Beleidsplan Beleidsplan
Het geloof dat wij door God in Jezus Christus gekend zijn, vormt de basis van de Protestantse wijkgemeente Schiebroek. Met de Bijbelse verhalen als belangrijjkse bron en in verbondenheid met de kerk willen wij als wijkgemeente, geleid door Gods Geest, een inspirerende en betrokken geloofgemeenschap zijn. Wij realiseren ons dat de Bijbelse boodschap zo groot is, dat verschillende geloofsinzichten en geloofsbelevingen hier naast elkaar mogelijk kunnen zijn.
Lees hier verder over ons beleidsplan.
 
 
 

Inloggen


Kerkgebouw

 
Zicht bij binnenkomst

 
Kerkzaal vanuit liturgisch centrum

 
Het hoofdorgel

 
Bijbel

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.