Echt zien Echt zien
Column door Marco Visser

Het is op 3, 4 minuten fietsen van waar ik woon. Meidoornsingel af, stukje Wilgenplaslaan, Teldersweg richting Asserweg. Zeven of acht straten, waarvan sommigen zeggen dat problemen er groter zijn dan in heel Charlois. Dat wordt alleen niet gezien, omdat Schiebroek natuurlijk gemiddeld altijd hoog en groen scoort op alle grafieken. Heerlijk wonen hier! Als je de goede kant op kijkt...
 
lees meer ยป
 
WELKOM WELKOM

Welkom bij de Protestantse wijkgemeente Schiebroek rond de Goede Herderkerk.

Wij zijn een levendige, muzikale protestantse gemeente met een open houding. De Bijbel is voor ons de bron van inspiratie. Aangesproken door de hoopvolle, bevrijdende stem die daar klinkt, houden wij de lofzang gaande. Iedereen is altijd welkom, uit welke kerkelijke of onkerkelijke achtergrond dan ook, gelovig of ongelovig. Wij zijn met elkaar verbonden en willen ook aanwezig zijn voor mensen om ons heen, in de wijk en de stad. Hier willen wij een plek van ontmoeting en bezinning zijn, een huis van verhalen.
 

  • Wij zijn één van de zes wijkgemeenten van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand - van Kleiwegkwartier tot Zevenkamp - en maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN).
  • Zie de rubrieken Nieuws, Kerkdiensten en Agenda voor de eerstvolgende kerkdiensten en activiteiten.
  • Ons ‘thuis’ is de Goede Herderkerk uit 1957 aan het Kastanjeplein 28, 3053 CD te Rotterdam.
    Locatie: Klik hier .
  • Neem gerust contact op: telefoon 010-418 86 99, of via de contactformulieren op deze site.
  • Onze privacy-verklaring kunt u lezen door hier te klikken.
 
En welkom op zondag! En welkom op zondag!

Onze diensten zijn zonder beperkingen voor iedereen toegankelijk. Welkom iedere zondag om 10.00 uur.

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er opvang en voor kinderen van 4 tot 12 jaar is er kinderkerk. Voor jongeren van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk. Welkom ook bij koffie, thee en limonade in de Kastanjezaal na afloop van de dienst!

Meer informatie over de komende zondagen vindt u onder de tab Kerkdiensten.
 
 
Kinderdienst op 3 juli Kinderdienst op 3 juli

Op zondag 3 juli is er een speciale kinderdienst. Oecumenisch van opzet en open voor iedereen: alle kinderen (en hun ouders of grootouders of...) zijn heel welkom.

Paulus en Silas, vrienden van Jezus, zitten in de gevangenis, in het donker. Van angst beginnen ze maar wat te zingen. En dan gebeurt er opeens iets...

Dit verhaal wordt verteld, en daar moet natuurlijk veel bij gezongen worden! Marco Visser gaat voor, Iddo van der Giessen speelt op de piano en het orgel. Het begint om 10 uur.
 
 
Onze kerkwinkel en kerkelijke app Appostel Onze kerkwinkel en kerkelijke app Appostel

Onze wijkgemeente heeft een eigen kerkwinkel. Dat is een digitale omgeving, waar u uw collectebonnen kunt bestellen en uw giften kunt overmaken. In de kerkwinkel kunt u ook bijdragen aan specifieke doelen of een CD bestellen.
Betalen doet u via de beveiligde omgeving van i-Deal.
Om bestellingen te doen in onze kerkwinkel moet u eenmalig een account aanmaken. U leest daarover meer in onze Kerkwinkel


U kunt ook gebruik maken van Appostel. Kies dan voor "wijkgemeente Schiebroek". In Appostel kunt u uw collectebijdrage doen. Dit kan kan vanuit een opgewaardeerd tegoed of via i-Deal.
Meer informatie via onze kerkrentmeesters.