Tegendraads

Tegendraads
Column door Marco Visser

Ik leerde hem kennen in het Amstelpreekteam. Op dinsdagochtend fietste ik destijds vanuit Amstelveen naar de Amsterdamse Thomaskerk waar we met een groep collega’s de tekst van de zondag vertaalden. Karel Eykman was erbij. Af en toe maakte hij een opmerking, meestal een kwinkslag als hij vond dat het allemaal te diep of te domineesachtig werd. En intussen schreef hij mee, dan ontstond er in de kantlijn van de Bijbeltekst weer een volgend gedicht in zijn typische uitschietende handschrift...
 
lees meer »
 
Welkom Welkom


Mensen komen hier bij elkaar rond een verhaal.
Het is eeuwenoud
en het gaat over onze vragen vandaag.
In de verhalen, gedichten en liederen van de Bijbel
klinkt steeds weer een bevrijdende stem,
hoopvol geluid voor mensen hier en nu.


Welkom bij de Protestantse Gemeente rond de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek. Wij zijn een levendige, muzikale protestantse gemeente met een open houding. Iedereen is altijd welkom, uit welke kerkelijke of onkerkelijke achtergrond dan ook, gelovig of ongelovig. Wij zijn met elkaar verbonden en willen ook aanwezig zijn voor mensen om ons heen, in de wijk en de stad. Hier willen wij een plek van ontmoeting en bezinning zijn, een huis om op adem te komen.

  • Wij maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en zijn één van de zes gemeenten van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand.
  • Ons ‘thuis’ is de Goede Herderkerk uit 1957 aan het Kastanjeplein 28, 3053 CD te Rotterdam.
    Locatie: Klik hier .
  • Neem gerust contact op: telefoon 010-418 86 99, of via de contactformulieren op deze site.
  • Onze privacy-verklaring kunt u lezen door hier te klikken.
 
En welkom op zondag! En welkom op zondag!

Onze diensten zijn voor iedereen toegankelijk. Welkom zondag om 10.00 uur.

De diensten zijn met beeld en geluid te volgen via kerkdienstgemist.nl
en op ons YouTubekanaal: youtube.com;


Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er opvang, voor kinderen van 4 tot 12 jaar kinderkerk en voor jongeren van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk. Welkom ook bij koffie, thee en limonade in de Kastanjezaal na afloop van de dienst!

Meer informatie over de komende zondagen vindt u onder de tab Kerkdiensten.
 
 
Meelezen op woensdag Meelezen op woensdag
Op woensdagen komen we bij elkaar om de tekst van de zondag alvast te lezen. Een uurtje met de vinger bij de tekst: wat staat er en wat wil er gezégd worden? Hoe raakt het ons, waar liggen de verbindingen met de wereld waarin wij leven? Het zijn iedere keer weer heel mooie gesprekken en ‘t maakt bovendien dat je de zondagse dienst anders – intensiever – beleeft, omdat je de lezing al zo hebt leren kennen...
 
lees meer »
 
Week vol Herinnering

Week vol Herinnering
Voor alle inwoners van Schiebroek en omstreken is er jaarlijks de gelegenheid om overleden dierbaren te herdenken in de Week vol Herinnering. Herdenken kun je natuurlijk altijd en overal, maar gezamenlijk herdenken blijkt enorm troostvol te zijn. Tijdens de Week vol Herinnering, begin november, herdenken we degenen die ons zijn ontvallen op ingetogen wijze en op verschillende manieren. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten...

 
lees meer »
 
Te midden van het tumult

Te midden van het tumult
In onze theologische leeskring lezen we dit jaar enkele preken van de theoloog K.H. Miskotte (1894-1976). Recent verscheen een bundel nieuw ontdekte preken, getiteld ‘Te midden van het tumult’. Deze zijn gehouden tijdens de oorlog en in de jaren daarna. Miskotte be(s)preekt thema’s als oorlog, natuurrampen, antisemitisme en secularisatie. De actualiteit spat ervan af.
 
lees meer »
 
Onze kerkwinkel en kerkelijke app Appostel Onze kerkwinkel en kerkelijke app Appostel

Onze wijkgemeente heeft een eigen kerkwinkel. Dat is een digitale omgeving, waar u uw collectebonnen kunt bestellen en uw giften kunt overmaken. In de kerkwinkel kunt u ook bijdragen aan specifieke doelen of een CD bestellen.
Betalen doet u via de beveiligde omgeving van i-Deal.
Om bestellingen te doen in onze kerkwinkel moet u eenmalig een account aanmaken. U leest daarover meer in onze Kerkwinkel


U kunt ook gebruik maken van Appostel. Kies dan voor "wijkgemeente Schiebroek". In Appostel kunt u uw collectebijdrage doen. Dit kan kan vanuit een opgewaardeerd tegoed of via i-Deal.
Meer informatie via onze kerkrentmeesters.