Zingen tegen de klippen op

Zingen tegen de klippen op
Column door Marco Visser

Ik lees de Psalmen als ‘taalhulp’. Gedichten die woorden aanreiken voor wat soms maar nauwelijks te zeggen is. Ze durven het aan, deze liedjes. Geen zoetsappige teksten zijn het, niet vriendelijk-vroom-gelovig. Maar zo puur, zo heerlijk en hard als het leven zelf, in alle rauwheid, met alle uitersten. In de nacht geboren. Vaak tégen God. En tegen alles wat op het leven inbeukt. Roepend om recht en ruimte. En tegelijk, steeds hopend op die vreemde Naam, die Ene, dat die bevrijden zal, dat die een licht zal zijn in de nacht. ‘En toch blijf ik steeds bij u’ (Psalm 73). Dit licht schijnt bijna altijd door de kieren en de barsten heen. Maar niet helemaal altijd, en ook dat is fair.
 
lees meer »
 
Welkom Welkom


Mensen komen hier bij elkaar
rond een verhaal.
Het is eeuwenoud
het gaat over onze vragen vandaag.
Bevrijdende stem
hoopvol geluid voor mensen hier en nu.


Welkom bij de Protestantse Gemeente rond de Goede Herderkerk in Rotterdam-Schiebroek. Wij zijn een levendige, muzikale protestantse gemeente met een open houding. Iedereen is altijd welkom, uit welke kerkelijke of onkerkelijke achtergrond dan ook, gelovig of ongelovig. Wij zijn met elkaar verbonden en willen ook aanwezig zijn voor mensen om ons heen, in de wijk en de stad. Hier willen wij een plek van ontmoeting en bezinning zijn, een huis om op adem te komen.

  • Wij maken deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en zijn één van de zes gemeenten van de Protestantse Gemeente Rotterdam-Noordrand.
  • Ons ‘thuis’ is de Goede Herderkerk uit 1957 aan het Kastanjeplein 28, 3053 CD te Rotterdam.
    Locatie: Klik hier .
  • Neem gerust contact op: telefoon 010-418 86 99, of via de contactformulieren op deze site.
  • Onze privacy-verklaring kunt u lezen door hier te klikken.
 
PKN Kamp 2024

PKN Kamp 2024
Wij gaan weer, ga jij ook mee?

Ook dit jaar organiseren we een spetterend kamp voor kinderen van 8 t/m 12 jaar die op de basisschool zitten. Dit jaar is het kamp vanaf zaterdag 13 juli t/m zaterdag 20 juli 2024. We gaan naar hele leuke nieuwe locatie: De Zandkamp in Ermelo.
 
lees meer »
 
En welkom op zondag! En welkom op zondag!

Onze diensten zijn voor iedereen toegankelijk. Welkom zondag om 10.00 uur.

De diensten zijn met beeld en geluid te volgen via kerkdienstgemist.nl
en op ons YouTubekanaal: youtube.com


Voor kinderen van 0 tot 4 jaar is er opvang, voor kinderen van 4 tot 12 jaar kinderkerk en voor jongeren van 12 tot 16 jaar is er jeugdkerk. Welkom ook bij koffie, thee en limonade in de Kastanjezaal na afloop van de dienst!

Meer informatie over de komende zondagen vindt u onder de tab Kerkdiensten.
 
 
Onze kerkwinkel en kerkelijke app Appostel Onze kerkwinkel en kerkelijke app Appostel

Onze wijkgemeente heeft een eigen kerkwinkel. Dat is een digitale omgeving, waar u uw collectebonnen kunt bestellen en uw giften kunt overmaken. In de kerkwinkel kunt u ook bijdragen aan specifieke doelen of een CD bestellen.
Betalen doet u via de beveiligde omgeving van i-Deal.
Om bestellingen te doen in onze kerkwinkel moet u eenmalig een account aanmaken. U leest daarover meer in onze Kerkwinkel


U kunt ook gebruik maken van Appostel. Kies dan voor "wijkgemeente Schiebroek". In Appostel kunt u uw collectebijdrage doen. Dit kan kan vanuit een opgewaardeerd tegoed of via i-Deal.
Meer informatie via onze kerkrentmeesters.

 
Meelezen op woensdag

Meelezen op woensdag

Op woensdagen lezen we vast de tekst van de zondag. Wat staat er eigenlijk, als je precies leest, en wat wil het ons hier en nu zéggen? Daarover gaan we in gesprek. Je hoeft er geen geoefende bijbellezer voor te zijn, je kunt gewoon aanschuiven. Welkom!

 
lees meer »
 
Hart & Ziel

Hart & Ziel
Onze tijd vraagt om bezinning en verdieping. Daarom organiseren wij vanuit de Goede Herderkerk een programmering onder de noemer Hart & Ziel Schiebroek. Bedoeld voor iedereen in de wijk. Laagdrempelig, breed van opzet, aansluitend bij de vragen die er leven. Denk aan muziek, verstilling en gesprekken over actuele thema's. Kijk voor het programma op de website: www.hartenzielschiebroek.nl.