Passieconcert & cd-presentatie door Iddo van der Giessen

Passieconcert & cd-presentatie door Iddo van der Giessen
Iddo opent het concert met het meeslepende Pièce héroïque van César Frank en twee delen uit Symfonie IV van Charles-Marie Widor, namelijk het zoete Andante cantabile en het lichtvoetige Scherzo. Daarna klinkt de Prologus tragicus van Sigfrid Karg-Elert met daarin Lied 130a "Uit angst en nood stijgt mijn gebed", Lied 899 "Wat mijn God wil, geschiede altijd" en Lied 909 "Wat God doet, dat is welgedaan". Dit stuk klonk in augustus al in concert en staat op de cd. Vervolgens klinkt er muziek uit de geliefde Engelse traditie: een bewerking van "O kostbaar kruis, o wonder Gods" (Lied 578) van Charles Hubert Parry en Psalm 23 van Herbert Howells. Het werk van Howells gaat niet over een psalmmelodie, maar is een muzikale uitdrukking van het onberijmde vierde vers: 

"Al gaat mijn weg door een donker dal, ik vrees geen gevaar,
want u bent bij mij, uw stok en uw staf, zij geven mij moed."

Tot slot klinkt de prachtige Chaconne in d BWV 1004 van Bach. Op het Adventsconcert speelde Kees Alers al een bewerking voor fluit, nu speelt Iddo zijn onlangs uitgegeven orgelbewerking. Dit werk is ook het sluitstuk van zijn Bavo-cd.

Tijdens het concert licht Iddo de geprogrammeerde werken, zijn cd en chaconne-arrangement verder toe, zodat u een complete concertervaring kunt meemaken en de muziek echt kunt beleven. Het concert is niet zonder kosten, want de audio- en video-uitzending wordt professioneel verzorgd. Uw vrije, digitale gift is dus van harte welkom. De betaalgegevens vindt u te zijner tijd onder de video en komt ook af en toe in beeld tijdens het concert.

 
terug