Kerkbalans: vragen over waarom zou je meedoen Kerkbalans: vragen over waarom zou je meedoen
Ben ik verplicht te betalen?
Voor alle acties geldt: als je niet kunt betalen, hoef je niet te betalen. Maar anders doen wij wel een moreel beroep op je. Voor de Actie Kerkbalans verwachten we een reactie als je aangeschreven wordt. Je wordt aangeschreven, omdat je lid van de kerk bent. De kerk maakt kosten voor je als lid en we hopen dat je naar vermogen aan de activiteiten van de kerk bijdraagt.

Is iedere euro van belang?
Elke bijdrage is van belang, hoe groot of klein ook. De praktijk wijst uit dat hoe jonger men is, hoe minder men geeft aan de Actie Kerkbalans. Het is dus goed voor jongeren (vanaf 18 jaar) om zich te realiseren dat door de opbrengsten van de Actie Kerkbalans onze activiteiten uitgevoerd kunnen worden. We hopen dus dat de Actie Kerkbalans genoeg blijft opbrengen om alle activiteiten te kunnen organiseren. 

Hoeveel moet ik dan geven?
De hoogte van je bijdrage is natuurlijk heel persoonlijk. Wij kunnen uiteraard niet in uw portemonnee kijken. In de Bijbel wordt op diverse plaatsen gesproken over het geven van ‘tienden’. Wij kunnen ons voorstellen dat je naast de Kerkbalans ook nog aan andere doelen geeft en daarom geen ‘tiende’ aan de Kerkbalans
 
terug