PKN Jeugdkamp Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek PKN Jeugdkamp Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek

PKN Jeugdkamp

Rotterdam Hillegersberg-Schiebroek


Ook in 2024 organiseren we een spetterend kamp voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die op de basisschool zitten.

Na het thema `Licht, Camera, ACTIE!` van 2023 hebben weer een nieuw avontuur verzonnen.

We gaan namelijk naar de Spelletjesfabriek!!


Dit jaar is het kamp geweest maar volgend jaar is het van 
zaterdag 13 juli t/m zaterdag 20 juli 2024


Heb jij er nu ook zin in?  Klik hier voor het inschrijfformulier voor 2024.
Weet je het nog niet zeker? Lees dan meer hier onder!



Kamp is leuk, kamp is mooi, kamp is een hele week lekker weg zonder je ouders om met48 kinderen plezier te maken. Meedoen met grote spellen actief in het bos en op het veld, lekker creatief met verrassende onderdelen en met je vrienden en vriendinnen lekker doen waar je zin in hebt tijdens vrij spelmomenten. De 11 leiding die meegaan, spelen misschien nog wel het meest van allemaal maar het is zeker ook fijn dat ze er zijn als je, je even niet zo lekker voelt. Als ze zeggen dat je naar bed moet, of moet corveeën dan luister je gewoon niet en noem je dat keten en dat hoort dan weer bij kamp. Mooi systeemhoor! Een lang verhaal in het kort; kamp is een fantastische ervaring voor kinderen!

Wij bieden vanuit PKN-gemeente Rotterdam Schiebroek (Goede Herderkerk) al tientallen jaren een volledige vakantieweek met een zeer ervaren leidinggroep. Het kamp wordt geleid vanuit een positief christelijke levenshouding. Een Christelijke achtergrond is echter geen voorwaarde voor deelname. We hanteren een open inschrijving voor kinderen (van ouders/verzorgers) die hier positief en/of respectvol tegen overstaan. 

Het programma wordt elk jaar opnieuw bedacht en afgestemd op een weekthema. In het thema worden de namen van de leiding en de verschillende ruimtes bepaald. Ook zullen de spellen worden afgestemd op het thema. Een paar weken voor de kampweek is er een ouderinformatieavond waarin het thema bekend gemaakt wordt en als er voor die tijd vragen zijn horen wij die graag. 
De kinderen ontvangen na de ouderinformatieavond een kampkrant waarin de leiding zich met hun nieuwe kampnaam bekend zal maken. De uitdaging is elk jaar een zo gevarieerd mogelijk programma te maken met voor iedereen een uitdaging of raakvlak. Dus niet alleen maar sportief of alleen ingewikkelde puzzelopdrachten maar een gevarieerd aanbod. Maar nog belangrijker is een goede sfeer neerzetten waarin iedereen zich prettig voelt. Wij zijn tenslotte met elkaar op vakantie. 
De kinderen worden ingedeeld in gemixte groepjes gevarieerd in leeftijd. Dit is niet alleen praktisch maar hierdoor heeft de eigen groepsleider zijn/haar kinderen ook beter in de gaten waardoor ieder kind de aandacht krijgt die het verdient. Voor de indeling van de groepjes mogen de kinderen hun voorkeur opgeven bij wie ze in de groep willen (hiervoor ontvangt u later nog een gegevensformulier).   

Natuurlijk is het leuk om tijdens het kamp nieuwe vrienden te maken maar het kan ook fijn zijn om samen met bekenden het avontuur aan te gaan. Nodig dus gerust je vrienden/vriendinnen of neefjes/nichtjes uit om mee te gaan.
 
terug