PKN
Protestantse wijkgemeente Schiebroek
 
Introductie Introductie

Voor de erediensten, die om 10.00 uur beginnen en waarin ook altijd een kindergesprek plaatsvindt, komen we samen in de Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28 (gelegen in de vijver en een herkenningspunt voor allen die Schiebroek binnenkomen).

Wij mogen ons erop verheugen dat, naast de vele ouderen die aan onze gemeente verbonden zijn, ook jongeren zich bij ons thuis voelen en actief betrokken zijn.

Samen met de predikanten zijn er eveneens vele vrijwilligers werkzaam. Jaarlijks wordt er een ruim en zeer divers scala aan activiteiten en kringen aangeboden variërend van catecheses (met jaarlijks een weekend) tot oecumenische ontmoetingen, kringen voor twintigers en dertigers, leerhuizen, maar ook 'samen aan tafel' of een literaire leeskring enz. Gezien het aantal deelnemers mogen we concluderen dat we hiermee in een behoefte voorzien.

Kortom: een actieve bruisende gemeente! 
 

 
Het ontstaan van de wijkgemeente Het ontstaan van de wijkgemeente

De Protestantse wijkgemeente Schiebroek is één van de zes wijkgemeenten van de Protestantse gemeente Rotterdam-Noordrand te Rotterdam.

lees meer ยป
 
Predikanten Predikanten
De Protestantse wijkgemeente Schiebroek is sedert 9 september 2019 vacant. Bijstand in het pastoraat wordt verleend door ds. Lourens (L.) de Jong en door ds. Dick (D.G.) ter Horst.
Onder begeleiding van ds. Johan (J.) van Holten wordt gewerkt aan een gemeenteprofiel, waarin een schets wordt gemaakt van onze wijkgemeente in de nabije toekomst.
 
Pastoraal meldpunt Pastoraal meldpunt
Omzien naar elkaar, op allerlei manieren aandacht voor elkaar hebben hoort bij onze geloofsgemeenschap Maar soms weten we niet zo goed waar we terecht kunnen met onze vragen om aandacht, bezoek of een pastoraal gesprek. Daarvoor is er het pastoraal meldpunt. Ook bij ziekenhuisopname is het goed om dit te melden of iets anders wat u aan “de kerk” wilt laten weten. Het pastoraal meldpunt zorgt ervoor dat er snel contact kan zijn als hulp geboden is.
Het Meldpunt is bereikbaar via telefoonnummer 010 418 42 48 (mevrouw T. Opschoor)
 
 
Beleidsplan Beleidsplan
Het geloof dat wij door God in Jezus Christus gekend zijn, vormt de basis van de Protestantse wijkgemeente Schiebroek. Met de Bijbelse verhalen als belangrijjkse bron en in verbondenheid met de kerk willen wij als wijkgemeente, geleid door Gods Geest, een inspirerende en betrokken geloofgemeenschap zijn. Wij realiseren ons dat de Bijbelse boodschap zo groot is, dat verschillende geloofsinzichten en geloofsbelevingen hier naast elkaar mogelijk kunnen zijn.
Lees hier verder over ons beleidsplan.
 
 
Jaarplan 2018-2019 Jaarplan 2018-2019
Het jaarplan is samengesteld uit de plannen die de verschillende werkgroepen/commissies binnen de wijkgemeente hebben opgesteld. Die plannen beschrijven de activiteiten die dit jaar zullen plaatsvinden met het accent op  eenmalige of bijzondere activiteiten. Alle "vaste" activiteiten die een werkgroep of commissie uitvoert, worden hier niet genoemd. Denk daarbij aan de gebruikelijke taken voorafgaand of tijdens de eredienst en de vaste momenten in het kerkelijk jaar.
Het jaarplan kunt u hier lezen.
 
 
 

Inloggen


Kerkgebouw

 
Zicht bij binnenkomst

 
Kerkzaal vanuit liturgisch centrum

 
Het hoofdorgel

 
Bijbel

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.