Kerkbalans 2019

De actie Kerkbalans 2019 is weer gestart.
Veel vrijwilligers gaan tussen 19 januari en 2 februari op pad om de brieven rond te brengen en daarna uw toezeggingsformulier op te halen. Stel hen niet teleur en zorg dat uw formulier ingevuld klaar ligt. Benieuwd naar de plannen voor 2019: lees onze folder

lees meer ยป

Ontmoetingsmiddag

iconen
Ontmoetingsmiddag

Ontmoetingsmiddag zondag 27 januari 2019 in Open Hof, Hesseplaats 441 in Rotterdam, over “Hedendaagse Iconen”, aanvang 14.30 uur

Tijdens deze middag zal mevrouw Anne-Marie van der Wilt, theoloog en beeldend kunstenares, ons vertellen over “Hedendaagse Iconen” en daarbij een beeldpresentatie geven. Een icoon bevat een rijke schat aan symboliek om de kijker te verwijzen naar het oerbeeld daarachter: het verwijst naar God, Jezus, Maria en heiligen.
Iconen zijn het meest bekend als geschilderd, toch kende de oude traditie ook iconen gemaakt van glasmozaïek of textiel.
Naast het ontwerpen van antependia (textielkunst), ramen en glasmozaïeken voor kerken en stiltecentra, heeft zij zich de laatste jaren ook toegelegd op het maken van hedendaagse iconen in glasmozaïek. Hiermee voegt Mevrouw Van der Wilt zich in de eeuwenoude traditie die iconen kent.
Het belooft een mooie middag te worden waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.
De inloop is om 14.30 uur met een kopje thee of koffie; om 14.45 uur begint de lezing en de middag eindigt om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis.

De ontmoetingsmiddagcommissie
Maartje Greevenbosch, tel. 010-4215920
Henny Muilwijk, te. 010-4550398

FaceBook FaceBook

De Goede Herderkerk heeft een eigen Facebookpagina! Door deze pagina te liken, blijft u op de hoogte van alle nieuwtjes en krijgt u regelmatig een kijkje bij de activiteiten die in en rondom de kerk plaatsvinden.
U vindt onze facebookpagina door op de foto te klikken: