Groeten uit Zuid-Korea Groeten uit Zuid-Korea

Een kerkje op de zuidgrens van de gedemilitariseerde zone tussen Zuid- en Noord-Korea bij de basis van UN-militairen. Wie zijn kant moet God nou kiezen?
Hartelijke groet, Gemma en Adam

Groeten uit Jicin, Tsjechië Groeten uit Jicin, Tsjechië

Dit is pas een oude kerk! Uit 1293 en gevonden in Jicin, Tsjechië.
Hartelijke groet van Bea en Adrian

Groeten uit Schotland Groeten uit Schotland

Met hartelijke groet vanuit Edinburgh,
Aleida en Henk

Groeten uit Arabba, Italië Groeten uit Arabba, Italië

door Rianne en Arjan vanuit het dorpje Arabba in de Dolomieten, waar de pastoor druk is met hotel en het kerkje (la chiesetta).

Groeten uit Davos Groeten uit Davos

van Hanny en Dick.

Groeten uit Trier Groeten uit Trier

Hartelijke groeten van Germa en Adam vanuit Trier, nergens kerken protestanten in een gebouw ouder dan dit!  Van omstreeks 300 n.C.

Groeten uit Klagenfürt, Karinthië Groeten uit Klagenfürt, Karinthië

Beste mede-gemeenteleden,

een hartelijke groet van ons uit een zonnig en warm Karinthië.
Een foto van de buitenkant van de Heiligengeistkirche en één van de binnenkant van de Domkirche. Beide kerken staan in Klagenfürt.
Groetjes,
Irene en Janus

Heiligenblut met de GrossGlockner Heiligenblut met de GrossGlockner

Hartelijke groet van
Diny en Peter

Oudemirdum... wie kent het niet??? Oudemirdum... wie kent het niet???

Oudemirdum een prachtig kerkje met 'stevige' meezingers...

Oostenrijk: Kunst in de kerk over hemelvaart Oostenrijk: Kunst in de kerk over hemelvaart

Vanuit een ongebruikte kerk in Oostenrijk een sfeerbeeld van kunst in de kerk over hemelvaart..
Hartelijke groet van
Miek en Wim

Over en naar de Balkan Over en naar de Balkan

Van Sietske en Gerard is een hele serie ontvangen van hun reis over en naar de Balkan. Op alle kaarten/foto's zijn wel 1 of meerdere kerken teug te vinden.
Alles met de hartelijke groeten van
Sietske en Gerard

Italië met de kerk in Cefalu, Sicilië Italië met de kerk in Cefalu, Sicilië

Het is een kathedraal die de Normandische vorst Rogier II vanaf 1131, kort nadat hij gekroond was, liet bouwen voor het nieuwe bisdom Cefalu. De aanleiding hiervoor was dat deze vorst een belofte deed toen, op weg naar Napels, hij onderweg in zwaar noodweer terecht kwam.
Hij beloofde dat hij een kathedraal zou bouwen op de plek waar hij veilig aan land zou komen. Dat was in Cefalu op Sicilië.
Vaak zijn er enorme bloemstukken met witte lelies en chrysanten op de bankuiteinden geplaatst als voorbereiding op een huwelijk. Het is een populaire plaats voor dit doel op Cefalu. In de jaren van overheersingen zijn er Byzantijnse en Arabische bouwstijlen aan toegevoegd. Het geheel valt onder het UNESCO erfgoed.

Helaas was ik er op een tijdstip waarop er geen dienst werd gehouden. Wellicht eens een andere keer.
Met vriendelijke groet,
Arianne

(via de webmaster en Google toch ook nog een kijkje in de kathedraal:)