Inzamelen voedselbank Inzamelen voedselbank
De diaconie is ruim een jaar geleden gestart met het inzamelen van houdbare producten en geld voor de voedselbank. Ook in Schiebroek moeten veel gezinnen hiervan gebruik maken, en dit is in de tijd van de COVID-19 pandemie alleen maar toegenomen.
Elke laatste zaterdag van de maand wordt hier van 10.00-12.00 voor gecollecteerd. Ook staat er in de garderobe van de kerk een bak met een bordje ‘Voedselbank’ waarin u uw donaties kunt doen. Via een contactpersoon kunnen wij per maand appels en/of peren tegen een zeer vriendelijke prijs kopen van een teler, om te doneren.
Naast deze inzameling sparen wij ‘s winters ook PLUS zegels zodat wij zoveel mogelijke zegelboekjes kunnen vullen en dozen boodschappen ophalen. Ook deze dozen gaan naar gemeenteleden en wijkgenoten die zo’n extraatje goed kunnen gebruiken.