Zomermaaltijden Zomermaaltijden

In augustus zijn er weer de zomermaaltijden! Heel welkom op woensdag 10 en 31 augustus.

De maaltijd op 10 augustus begint om 17:15 uur met een aperitief. Rond 18 uur gaan we aan tafel en wordt u verrast met een goed verzorgd driegangen-diner. De kosten voor deze maaltijd bedragen 6,- euro. U kunt zich aanmelden bij de diaconie via het aanmeldformulier op deze site ('overig'). Geeft u het gerust aan als u vervoer nodig hebt!

De tweede avond is extra bijzonder: die zal in het teken staan van de stichting Nepali Children. U krijgt een Nepalese maaltijd, waarbij intussen over dit land verteld wordt, dat bij veel mensen een grote indruk achterlaat, maar toch ook veel armoede kent.

De stichting Nepali Children zet zich in voor kinderen uit onhoudbare sociale omstandigheden. Jolanda Bijl en Bodharaj Adhikari komen uit Nepal over om te vertellen over het land en het kindertehuis dat ze hebben opgezet. De opbrengsten worden gebruikt om kinderen te kunnen plaatsen of de faciliteiten van het internaat te verbeteren.

De slogan van het Nepalese bureau van toerisme is ‘Eén bezoek aan Nepal is niet genoeg’. Jolanda Bijl, de oprichter van Nepali Children, heeft dat aan den lijve ervaren: ‘Tijdens mijn eerste bezoek aan Nepal kwam ik al snel in contact met de bevolking. Met name de volksaard die zich kenmerkt door gastvrijheid, warmte, optimisme, altijd samen zijn en alles delen kon ik niet meer vergeten. Ik heb mijn hart aan het land verloren en ben enkele jaren later geëmigreerd.’

Programma:
18:00 uur   Inloop met Lassi, een yoghurt-welkomstdrankje
18.30-19:30 uur   Buffet met Dal Bath (Rijst, linzen en groetengerechten)
19:30-19:45 uur   Pauze en presentatie door Jolanda Bijl en Bodharaj Adhikari (Engels): De kinderen van Nepali Children Hostel
19:45-20:00 uur   Presentatie door Niels Flach: ervaringen van een sponsorouder
20:00 – ... Gezamenlijke afsluiting met een kopje koffie / Nepalese thee

De kosten van het diner inclusief sponsoring en een drankje zijn 25,- euro.

Aanmelding noodzakelijk, eveneens via het contactformulier.

 
terug