Week vol Herinnering

Week vol Herinnering
Voor alle inwoners van Schiebroek en omstreken is er jaarlijks de gelegenheid om overleden dierbaren te herdenken in de Week vol Herinnering. Herdenken kun je natuurlijk altijd en overal, maar gezamenlijk herdenken blijkt enorm troostvol te zijn - ook als iedereen gericht is op een eigen dierbare die is overleden. Tijdens de Week vol Herinnering herdenken we degenen die ons zijn ontvallen op ingetogen wijze en op verschillende manieren. Hier vind je een overzicht van alle activiteiten.

Dia de Muertos
Ook dit jaar sluiten we de Week vol Herinnering af met een Latijns-Amerikaanse traditie: de Dia de Muertos waarmee we het leven van de overledenen vieren. Hier geen plechtstatige of vastgelegde rituelen, maar explosies van kleur en levensvreugde. Het thema is wel degelijk dood en afscheid, maar waar het bovenal om gaat, is het tonen van liefde en respect aan de overledenen. We zeggen daarmee: ‘We zijn jullie niet vergeten, jullie maken nog steeds onderdeel uit van ons leven.’

Waar en wanneer
De Week vol Herinnering in 2022 is van 1 november t/m 6 november, op verschillende locaties in Schiebroek.

Programma:

* Workshop gedenkhangers maken voor de basisschoolleerlingen bij Natuurtalent https://www.facebook.com/natuurtalent010/

* 1 november 19.30 uur Workshop over verlies, bij de Buurvrouw https://www.facebook.com/ZininGrip aanmelden via miek@vanzantensolleveld.nl

* 3 november 10.00 uur, Koffie-ochtend hartelijk welkom op de koffie om bij te praten en ervaringen uit te wisselen. Inloop vanaf 9.30 uur in de Goede Herderkerk, Kastanjeplein 28

* 5 november 15.00 uur, Gedachtenisconcert, orgelconcert door Iddo van der Giessen in de Goede Herderkerk: www.iddovandergiessen.nl.

* 6 november 10.00 uur, Kerkdienst in de Goede Herderkerk in het teken van gedenken. Deze dienst is een ruimte voor jong en oud: er klinkt een Bijbelverhaal en een kinderverhaal; en muziek. Er is ruimte voor gemis, terwijl het leven wordt hooggehouden. Voorganger is ds Marco Visser, de cantorij zingt o.l.v. Iddo van der Giessen en met medewerking van Kees Alers (dwarsfluit).

* 6 november 13.00 uur Dia de Muertos bij Natuurtalent https://www.facebook.com/natuurtalent010/
Het hele terrein is mooi aangekleed en in alle ruimtes kunnen activiteiten gedaan worden. Buiten is het er het optreden van een Mariachiband afgewisseld met gospelmuziek door een selectie van zangers uit het beroemde black gospel koor Chosen https://chosen-gospelchoir.nl/
Er is tijd en ruimte om gedenkhangers te maken, een brief te schrijven aan overleden dierbaren en op de post te doen in een brievenbus. Een bakje troostsoep zorgt voor warmte; en er is een workshop waar je bloemstukjes kunt maken om thuis neer te zetten.
Dit jaar zijn er twee nieuwe activiteiten: is er een workshop waar je een schilderijtje kunt maken onder leiding van een kunstenares. In de Yurt kan je eens kijken hoe je zelf herinnerd wilt worden en daar eens over doorpraten.

Hoe kan ik meedoen?
Gewoon binnenlopen, aanhaken, een dagdeel of de hele dag. Alles is mogelijk. Alleen voor de workshop bij de Buurvrouw moet je je aanmelden. Voel je vrij om mee te doen om of te komen snuffelen.
 
terug