Gemeentefeest 17-18 september

Gemeentefeest 17-18 september
Gemeentefeest 17-18 september
‘Dienen en behoeden’

We breiden de startzondag uit en maken er een gemeentefeest van. Met activiteiten & gezelligheid, ontmoeting en bezinning op zaterdag en zondag. Iedereen, jong en oud, is heel hartelijk welkom. Neem elkaar mee!

Zaterdagmiddag actief
Op zaterdagmiddag gaan we actief de wijk in: met en voor buurtgenoten, van ca. 13.30 tot 17.00 uur. Voor 4 of 5 aanpakkers is er een voortuin die opgeknapt mag worden bij een buurtgenote van 98. Ze is gevallen toen ze zelf (!) aan het tuinieren was, nu helpen we haar door onkruid en struiken weg te halen. Daarna kunnen anderen de tuin voorzien van kunstgras en potten met planten, zodat mevrouw het weer kan bijhouden. Leuk & goed om te doen? Geef je op!
5 à 10 anderen mogen op bezoek bij Middin aan de Meidoornsingel. Een gezellige middag, samen iets lekkers bakken en natuurlijk smikkelen. Vooral ook voor kinderen leuk. Een spelletje mag je gerust meenemen! Middin Giovanni is een wooncomplex waar de meeste bewoners een stoornis in het autistisch spectrum hebben. De begeleiding laat weten dat de bewoners blij worden van visite, en zij zijn blij met onze extra handen.
Aanmelden, of vragen? annelies_metselaar@hotmail.com of 06-41923226.

Zaterdagavond filmavond
Zin in een film die je aan het denken zet? Op zaterdagavond kijken we de bekroonde documentaire The Biggest Little Farm. Over een echtpaar dat besluit de stad te verlaten: ze kopen een dor stuk grond in Californië, om dat om te toveren tot een ecovriendelijke tuin. Je volgt het echtpaar gedurende de opbouw van de boerderij. Een hartverwarmende film met prachtige beelden. Maar je blijft ook met vragen zitten: welke keuzes maken wij eigenlijk? Hoe gaan wij met de wereld om? Daar praten we nog even over na.
Start 19:30 uur, in de Kastanjezaal, toegang gratis, aanmelden niet nodig.

Zondag ontmoeting, bezinning en creatief
We beginnen de zondag met de dienst rond Genesis 2. De mens in de tuin, met de opdracht die te dienen en te behoeden. Ds Marco Visser gaat voor, de cantorij zingt o.l.v. Iddo van der Giessen.

Na een kop koffie gaan we erop uit. We gaan op zoek naar hoe de 'tuin' zich laat zien in onze omgeving. We ontdekken het belang van onkruid en op welke manier dit duurzaam is in de stad. Op het kerkplein kun je al zeker 10 verschillende soorten ontdekken. Voor wie verder wil kijken: we wandelen een stukje door de wijk. We proberen zoveel mogelijk verschillende soorten te ontdekken en kijken of we er ook namen bij kunnen vinden.
Wie niet mee kan (of wil), kan in de Kastanjezaal blijven en gaat samen met anderen op een creatieve manier aan de slag met spullen uit de natuur, die eerder verzameld werden.

We sluiten af met een lunch, waarvoor iedereen iets te eten meeneemt zodat we met elkaar kunnen delen. Voor drinken wordt gezorgd. Aanmelden niet nodig, mis het niet!

 
terug