Ontmoetingsmiddag

iconen
Ontmoetingsmiddag

Ontmoetingsmiddag zondag 27 januari 2019 in Open Hof, Hesseplaats 441 in Rotterdam, over “Hedendaagse Iconen”, aanvang 14.30 uur

Tijdens deze middag zal mevrouw Anne-Marie van der Wilt, theoloog en beeldend kunstenares, ons vertellen over “Hedendaagse Iconen” en daarbij een beeldpresentatie geven. Een icoon bevat een rijke schat aan symboliek om de kijker te verwijzen naar het oerbeeld daarachter: het verwijst naar God, Jezus, Maria en heiligen.
Iconen zijn het meest bekend als geschilderd, toch kende de oude traditie ook iconen gemaakt van glasmozaïek of textiel.
Naast het ontwerpen van antependia (textielkunst), ramen en glasmozaïeken voor kerken en stiltecentra, heeft zij zich de laatste jaren ook toegelegd op het maken van hedendaagse iconen in glasmozaïek. Hiermee voegt Mevrouw Van der Wilt zich in de eeuwenoude traditie die iconen kent.
Het belooft een mooie middag te worden waarvoor u van harte wordt uitgenodigd.
De inloop is om 14.30 uur met een kopje thee of koffie; om 14.45 uur begint de lezing en de middag eindigt om ongeveer 16.30 uur. De toegang is gratis.

De ontmoetingsmiddagcommissie
Maartje Greevenbosch, tel. 010-4215920