Herinneringsconcert Herinneringsconcert
U kunt de verrichtingen van de organist volgen via een videoscherm. Op het programma staat ingetogen muziek van Bach, een spannend werk van Liszt, de bekende Cantilene van Rheinberger, en de spetterende Toccata van Grison.
Bijzonder is de première van een nieuwe compositie van de Schiebroekse componist Henk Vermeulen. Het heet Mémoire, een mini-requiem gebaseerd op drie liederen: sombere akkoorden bij 'Aus tiefer Not schrei ich zu dir', de smeekbede 'Heer, herinner U de namen', en tenslotte hemelse klanken bij het 'In Paradisum'. Hierbij klinken heldere fluiten en het register Voix céleste (hemelse stem) waarbij het orgel in de Goede Herderkerk op zijn best klinkt.
Adres: Kastanjesingel 28, 3053 CD Rotterdam
Meer informatie op: www.avondvangedenken.nl